Dutch Darts Masters ook in 2018 en 2019 in MECC MaastrichtWegens de succesvolle editie van het Dutch Darts Masters toernooi afgelopen weekend in MECC Maastricht, heeft PDC Europe besloten om dit internationale dartevenement ook in 2018 en 2019 in MECC Maastricht te organiseren. De Dutch Dart Masters is het achtste darttoernooi, van in totaal 11 toernooien, die vallen onder de European Tour 2017 georganiseerd door PDC Europe. Naast Nederland wordt het toernooi ook georganiseerd in Duitsland, Oostenrijk, Gibraltar en België.

Opening zonnecentrale MECC MaastrichtVandaag, 30 augustus 2017,  hebben wethouders Gert-Jan Krabbendam en John Aarts gezamenlijk met Leendert Florusse van Rooftop Energy en MECC Maastricht directeur Rob van de Wiel de druk op de knop gegeven voor de inschakeling van de zonnecentrale met eerder dit jaar geplaatste 1.054 zonnepanelen. Het zonnedak, gerealiseerd door Rooftop Energy, heeft een oppervlak van bijna 3.000 m2. Voor dit project heeft het MECC een SDE+ subsidie ontvangen van het Rijk waarmee zij als Green Key Gold organisatie meewerkt aan de gemeentelijke duurzaamheidsambitie van Maastricht. 

Proef P+R Zuid in parkeergarage MECC Maastricht200 parkeerplekken voor forenzen aan de zuidzijde van de stad

Vanaf 21 juli kunnen forenzen en bezoekers van de stad gebruik maken van een P+R aan de zuidzijde van de stad. MECC Maastricht stelt daarvoor 200 parkeerplekken ter beschikking in hun parkeergarage P5. Met buslijn 10 van Arriva kan voor 2 euro retour vier keer per uur verder worden gereisd naar het centrum (Boschstraat/Markt). Bij gebruik van buslijn 10 is parkeren in deze parkeergarage gratis. Parkeerders kunnen ook reizen met de buslijnen 1 en 5 richting station, Wyck. Voor deze lijnen geldt een OV tarief van retour 2,60 euro), het parkeren is dan ook gratis. De P+R Zuid is een proef van gemeente Maastricht, Maastricht Bereikbaar, Arriva en MECC Maastricht. Met de proef willen partijen minder autoritten realiseren op wegen in en rondom de stad tijdens de spits, drukke perioden en de werkzaamheden voor de Noorderbrug. De proef duurt een jaar. Daarna wordt besloten of de P+R Zuid definitief kan worden gemaakt.

1.054 zonnepanelen op dak MECC Maastricht in gebruikHet geplande zonnedak op het dak van MECC Maastricht is een feit. Op woensdag 13 juni zijn de 1.054 zonnepanelen, die eerder dit jaar geplaatst zijn, aangezet. Dit gebeurde na een grondige technische keuring en meerdere testen. Het zonnedak, dat gerealiseerd is door Rooftop Energy, heeft een oppervlak van bijna 3.000 m2. Voor dit project heeft het MECC een SDE+ subsidie ontvangen van het Rijk waarmee zij als Green Key organisatie meewerkt aan de gemeentelijke duurzaamheidsambitie van Maastricht. 

Waterlion presenteert: Xmas XperienceHet is nieuw, het is anders: beleef een nieuwe ervaring, een spectaculaire beleving van winter en kerst, een Xperience als nooit te voren.

Proef kerst in een prachtige, exclusieve sfeer en dat in combinatie met een schitterende Xmas- dinner-show en aansluitende party. Laat u verrassen en ervaar kerst, zoals kerst hoort te zijn: een onvergetelijk feest voor en met elkaar, als een bijzondere Xperience!

Grondige opknapbeurt voor MECC MaastrichtEen ruwe diamant krijgt een grondige slijpbeurt. MECC moet aantrekkelijk worden voor de verwende internationale congresganger. Dinsdag 14 maart heeft Managing Director Rob van de Wiel aan de gemeenteraad een presentatie gegeven over de verbouwing van MECC Maastricht. Dagblad De Limburger heeft hierover een artikel gepubliceerd. 

Samenwerking MECC Maastricht en Securitas verlengdMECC Maastricht en Securitas hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend betreffende de beveiliging van het beurs- en congrescentrum. De nieuwe overeenkomst is per 1 januari 2017 ingegaan en heeft een duur van drie jaar. Het is een vervolg op een lange samenwerking van tientallen jaren. Naast gespecialiseerde beveiligers en mobiele surveillance dienstverlening, levert Securitas brandwachten en hondengeleiders.

BBB Maastricht presenteert jaarkalenderHoreca vakevent BBB Maastricht is meer dan een beurs. De merknaam BBB staat voor een horeca platform met als ambitie om een wezenlijke bijdrage te leveren aan succes voor de horeca. Naast het succesvolle driedaagse vakevent BBB Maastricht worden gedurende het jaar andere activiteiten georganiseerd. 

Eerste Bakfestival van Nederland in MECC MaastrichtVrijdag 27 t/m zondag 29 oktober vindt in MECC Maastricht ‘Bakfestival’ plaats. Drie dagen lang kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende demo’s, workshops, masterclasses, battles en proeverijen. Daarnaast krijgen producenten, leveranciers en distributeurs de kans hun producten en diensten aan duizenden bakfanaten te tonen. Tijdens het evenement kunnen bezoekers zich oriënteren op alles wat er op bakgebied te vinden is en krijgen ze de mogelijkheid om bakspullen, keukenapparatuur en lekkernijen te kopen. Niemand minder dan Edwin Klaasen, oprichter en eigenaar van Desemenzo en auteur van 'Ik bak geweldig, jij trouwens ook' en toppatissier Hidde de Brabander, bekend van onder andere 24Kitchen, Masterchef en zijn label Dreams of Magnolia, hebben zich als ambassadeur aan het evenement verbonden.

Succesvolle editie 3D Medical ExpoMaastricht, 2 februari 2017 –   De tweede editie van de 3D Medical Expo in MECC Maastricht was wederom een groot succes.  De organisatie heeft ruim 700 bezoekers mogen verwelkomen tijdens deze tweedaagse expo met in totaal meer dan 20 nationaliteiten. Onder de bezoekers bevonden zich chirurgen, tandtechnici, onderzoekers, fabrikanten en studenten uit binnen- en buitenland. Innovatieve startups en (inter)nationale exposanten toonden hun innovatieve technologieën op het gebied van 3D printing. Gelijktijdig aan 3D Medical Expo vonden vier conferenties plaats gericht op 3D printing in de medische en dentale branche. In de conferenties werd ingegaan op specifieke toepassingen van het printen van medische implantaten, medicijnen, dental en biomedisch materiaal. 
 
BOVEN