COVID-19 & MECC Maastricht

19 november 2020

Je bent van harte welkom bij MECC Maastricht. Wij doen er alles aan om jou op een veilige en verantwoorde wijze te ontvangen. Wij volgen de maatregelen van de overheid ter voorkoming van de verdere verspreiding van COVID-19.

Be smart

Met onze Be Smart campagne wijzen we iedereen op een positieve manier erop zich te houden aan onze maatregelen. Be Smart, omdat ook jij een eigen verantwoordelijkheid hebt en je moet houden aan de richtlijnen. In ons Be Smart COVID-19 protocol lees je alles over de regels en richtlijnen.

Be Smart - Bekijk ons COVID-19 protocol

Wat zijn de mogelijkheden bij MECC Maastricht?

Tijdens de persconferentie op 17 november heeft de overheid kenbaar gemaakt dat de gedeeltelijke lockdown en de bijbehorende maatregelen zoals deze van kracht waren op 14 oktober, nog wel even nodig blijven. Wel is de tijdelijke verzwaring van de maatregelen beëindigd. Wij mogen voor specifieke evenementen nog steeds grotere groepen mensen verwelkomen. Dankzij onze Be Smart maatregelen en de ruimte en flexibiliteit die wij bieden, kunnen wij dit op een veilige en verantwoorde manier doen. Dit geldt voor de volgende evenementen:

Congressen en bijeenkomsten met een educatief karakter
Congressen en bijeenkomsten kunnen doorgaan, zolang deze een educatief karakter hebben en er kennisoverdracht plaatsvindt. Ook examens vallen onder deze vrijstelling. Er is bij deze evenementen geen limiet aan het aantal personen dat deel kan nemen, zolang de veilige afstand van 1,5 meter gewaarborgd is.

(Vak)Beurzen ofwel ‘doorstroom’ evenementen
Ook voor beurzen geldt dat we een grotere groep bezoekers mogen ontvangen, zolang de veilige afstand van 1,5 meter goed gewaarborgd is. Wel moeten wij voor deze evenementen in overleg met de Veiligheidsregio.

Overige evenementen
Voor overige evenementen of bijeenkomsten geldt vooralsnog dat deze wel kunnen plaatsvinden, maar volgens de landelijke maatregel van maximaal 30 personen per binnenruimte.

M-theater
Vanwege de huidige situatie is de start van het M-theater verplaatst naar februari 2021. De meeste voorstellingen zijn verplaatst en we hebben nieuwe namen bijgeboekt. Het programma loopt tot en met 18 april 2021. Bekijk het programma nu! 

Heb je vragen over de mogelijkheden of heb je binnenkort een evenement bij ons gepland, neem dan contact op met jouw contactpersoon of via ons contactformulier.

Actuele informatie van het RIVM en antwoorden op vragen over het coronavirus vindt u hier

ufi-logo_wit1.png
logo_aeo2018.png
green_key_2018.png
healthcare-venues-mecc-.png
+31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht