COVID-19 & MECC Maastricht

6 oktober 2020

Je bent van harte welkom bij MECC Maastricht. Wij doen er alles aan om jou op een veilige en verantwoorde wijze te ontvangen. Wij volgen de maatregelen van de overheid ter voorkoming van de verdere verspreiding van COVID-19.

Be smart

Met onze Be Smart campagne wijzen we iedereen op een positieve manier erop zich te houden aan onze maatregelen. Be Smart, omdat ook jij een eigen verantwoordelijkheid hebt en je moet houden aan de richtlijnen. In ons Be Smart COVID-19 protocol  lees je alles over de regels en richtlijnen.

Ontheffing voor evenementen

Tijdens de persconferentie op 28 september 2020 heeft de overheid aangescherpte maatregelen bekend gemaakt. Zo mogen er maximaal 30 personen per binnenruimte aanwezig zijn. Dankzij onze maatregelen en de ruimte en flexibiliteit die wij bieden, mogen wij voor specifieke evenementen nog steeds grotere groepen mensen verwelkomen. Van de Veiligheidsregio Zuid hebben wij een ontheffing ontvangen voor de volgende evenementen:

M-theater

Het M-theater is aangewezen als een culturele instelling waar voorstellingen met een grote groep bezoekers op een verantwoorde manier kan plaatsvinden. Het M-theater is opgezet om optimaal te kunnen voldoen aan de 1,5 meter regel en kan tot 1.250 bezoekers veilig ontvangen. Alle voorstellingen gaan dan ook gewoon door. Meer informatie vind je hier.

Congressen en bijeenkomst met een educatief karakter

Congressen en bijeenkomsten kunnen doorgaan, zolang deze een educatief karakter hebben en er kennisoverdracht plaatsvindt. Ook examens vallen onder deze vrijstelling. Er is bij dergelijke evenementen geen limiet aan het aantal personen dat deel kan nemen, zolang de veilige afstand van 1,5 meter gewaarborgd is.

(Vak)Beurzen ofwel ‘doorstroom’ evenementen

Beurzen vallen in principe ook onder de ontheffing, omdat dit zogenaamde ‘doorstroom’ evenementen zijn, waar de veilige afstand van 1,5 meter goed gewaarborgd is. Wel moeten wij voor dergelijke evenementen vooraf in overleg met de Veiligheidsregio om de ontheffing definitief toegekend te krijgen.  

Overige evenementen

Voor overige evenementen of bijeenkomsten geldt vooralsnog dat deze wel kunnen plaatsvinden, maar volgens de landelijke maatregel van maximaal 30 personen per binnenruimte.

Heb je binnenkort bij ons een evenement gepland en heb je hier vragen over, neem dan contact op met jouw contactpersoon of via ons contactformulier.

beyond boundaries

ufi-logo_wit1.png
logo_aeo2018.png
green_key_2018.png
+31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht