Be smart - Moving Forward

update: 16 september 2021

Coronaregels voor evenementen n.a.v. persconferentie 14 september 2021. 
Vanaf 25 september mogen alle grote evenementen, festivals, feesten, beurzen, congressen, zakelijke evenementen en concerten georganiseerd worden, waarbij de volgende maatregelen vanaf 25 september gelden.

Evenementen:

  • Bezoekers, standhouders, standbouwers, toeleveranciers van derden en organisatoren van alle evenementen, m.u.v. doorstroomlocaties, moeten de coronacheckapp laten zien om binnen te komen. Met de app kun je bewijzen dat je bent gevaccineerd of dat je recent bent genezen van corona. Anders moet je een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud hebben.
  • Bij meerdaagse evenementen moet het coronatoegangsbewijs elke dag worden gecontroleerd.
  • De uitvoering van een gezondheidscheck (triage) bij de deur.
  • Het gebruik van maximaal 75% van de volledige capaciteit bij beurzen en andere niet geplaceerde evenementen.
  • Bij geplaceerde evenementen, zoals congressen en theatervoorstellingen, kan de volledige capaciteit benut worden.
  • Geplaceerde evenementen hebben geen sluitingstijd.
  • Bij ongeplaceerde evenementen geld een verplichte sluitingstijd tussen 00.00 en 06.00.

Let op: beurzen zijn doorstroomlocaties, behalve als er workshops/lezingen en dergelijke worden gegeven, dan vallen deze onder evenementen. Hetzelfde geldt indien er bij een beurs een horecaterras aanwezig is of als er een borrel o.i.d. georganiseerd wordt, ook dan is het een evenement.

Testadvies
Bij grote evenementen met 3000+ bezoekers wordt geadviseerd om bij toegang te testen. Dit kan via de website: https://www.testenvoortoegang.org/organisatoren

Quarantaineregels Nederland
Vanaf 22 september veranderen de quarantaineregels voor reizen naar Nederland. Gevaccineerde reizigers uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk of andere zeer hoog risicogebieden hoeven niet meer in quarantaine. Bekijk de hele lijst van landen waarvoor de quarantaineplicht bij terugkeer vervalt voor gevaccineerde personen via deze website: https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/visiting-the-netherlands-from-abroad/checklist-entry/from-outside-the-eu

Einde 1,5-meter tijdperk
Vanaf 25 september komt een einde aan de 1,5 meter maatregel en verandert deze in een dringend advies om afstand te houden.

Mondkapjesplicht openbaar vervoer
De mondkapjesplicht blijft voorlopig gelden in trein, tram, bus metro, taxi’s en op luchthavens. Maar niet meer op stations en perrons.

Uiteraard zullen wij na de eerstvolgende persconferentie zorgdragen voor een nieuwe update van de geldende maatregelen. 

ufi-logo_wit1.png
logo_aeo2018.png
green_key_2018.png
healthcare-venues-mecc-.png
+31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht