Stagiair(e) Organisatieteam BBB 2021

MECC Maastricht

Je voelt dat het goed zit
Als klant en als bezoeker van MECC Maastricht weet je dat het goed zit. Dát voel je. Het aangename besef dat je event in goede handen is. Het vertrouwen dat alles goed wordt geregeld. Het is de aandacht voor details waarmee we je verrassen. De grondige voorbereiding en de vlekkeloze uitvoering. Of je nu organisator, exposant of bezoeker bent. De uitzonderlijke ervaring met vijfsterren-service; daar doen we het voor. We geloven in een informele aanpak. Hoe persoonlijker ons contact, des te beter kunnen we ons inleven. Des te beter begrijpen we wat je van ons verlangt. Zo effenen we de weg voor jouw perfecte evenement. Want dat is het doel.

MECC Maastricht organiseert jaarlijks de eigen beurzen BBB Maastricht, InterClassics Maastricht, InterClassics Brussels en Limburg Leads. Daarnaast faciliteert MECC Maastricht talloze beurzen, congressen en evenementen die worden georganiseerd door externe partijen.

Het team Exhibitions binnen MECC Maastricht is verantwoordelijk voor de organisatie van onze eigen beurstitels. De afdeling Exhibitions van MECC Maastricht is gericht op het in eigen beheer en onder eigen naam ontwikkelen, bouwen en exploiteren van (inter)nationale publieks- en vakbeurzen. Iedere beurs/titel heeft een eerstverantwoordelijke Product Manager die samen met zijn team de beurs organiseert van concept tot uitvoering. De BBB is hét platform voor de horeca ondernemer uit Nederland en België en vindt elk jaar plaats bij MECC Maastricht. Met meer dan 280 exposanten en meer dan 14.000 professionele bezoekers is de BBB dé horecavakbeurs waar horecaondernemers kunnen netwerken, inspiratie opdoen en zich oriënteren op de markt. De beurs wordt georganiseerd door een enthousiast en betrokken team.

Voor de organisatie van de komende BBB zoeken wij een enthousiaste student die graag de uitdaging aangaat en zelfstandig kan werken. Wil jij deel uitmaken van de organisatie van deze beurs?

Voor het jonge, enthousiaste en gedreven professionele team zijn wij op zoek naar een:

Stagiair(e) organisatieteam BBB

Functiebeschrijving:
Tijdens deze stage maak je onderdeel uit van het salesteam van de BBB. Hiermee krijg jij de kans om praktijkervaring op te doen op het gebied van verkoop en acquisitie. Je krijgt de ruimte om eigen verantwoordelijkheden te nemen en om uitdagende opdrachten op te pakken! 

 • Je ondersteunt bij acquisitie in de vorm van telefonische verkoop, mailingen en persoonlijke bezoeken. Naarmate je langer meewerkt kun je meer zelfstandig een aantal salestrajecten oppakken;
 • Je bent samen met het salesteam verantwoordelijk voor het up-to-date maken en houden van het CRM systeem (EBMS); hiervoor dient ook een protocol opgesteld te worden welke aansluit bij andere processen in het team;
 • Je beantwoordt informatieaanvragen, zowel telefonisch als per e-mail;
 • Je beantwoordt vragen van exposanten in aanloop naar en tijdens de beurs;
 • Je doet onderzoek naar nieuwe commerciële mogelijkheden binnen het huidige concept;
 • Je ondersteunt de BBB op operationeel niveau.
 • Je bezoekt andere Horecabeurzen met het BBB team.
 
Profiel:
 • Je volgt een relevante Hbo-opleiding, bijvoorbeeld Commerciële Economie, bedrijfskunde, Hoge Hotelschool, etc.;
 • Je bent commercieel gedreven en hebt (aantoonbare) affiniteit met sales en (B2B) marketing;
 • Je beschikt bij voorkeur over commerciële ervaring en ervaring met (telefonische) acquisitie;
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden;
 • Je beheerst naast de Nederlandse taal ook de Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je bent enthousiast, zorgvuldig en service- en klantgericht;
 • Je bent flexibel ingesteld en beschikt over een grote dosis vindingrijkheid;
 • Je vindt het leuk om samen met een team te werken naar een commerciële target en je bent stressbestendig.

 

Ons aanbod:
Een leuke, zelfstandige stageplaats, waarin je veel kunt leren en je de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen. Geen dag is hetzelfde en je zult veel (internationale) contacten leggen. Je komt te werken in een enthousiast, dynamisch en jong team. Daarnaast ontvang je een ruime stagevergoeding, ben je aanwezig bij elke borrel en heb je (gratis) toegang tot bepaalde evenementen.

Belangrijke informatie:
 • Aantal uren per week: 40.
 • Eventueel (gratis) toegang tot bepaalde evenementen.
 • Je ontvangt een ruime stagevergoeding en 2 verlofdagen per maand.
 • De horecabeurs vindt vooralsnog plaats in oktober 2021.
 
Stageperiode:

September 2021 tot en met januari 2022. (Eerdere startdatum is mogelijk)

Informatie en sollicitatie:

Kijk voor meer informatie over MECC Maastricht op onze site www.mecc.nl. Voor meer inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Silvie Slachter, Product Manager Horecabeurzen, via telefoonnummer 06 12 99 35 59 of email silvie.slachter@mecc.nl. Sollicitaties voorzien van motivatiebrief en CV gelieve te mailen naar sollicitaties@mecc.nl t.a.v. stage organisatieteam BBB.

Nieuwsbrieven

Het laatste nieuws, aankondigingen en kortingsacties.

ufi-logo_wit1.png
logo_aeo2018.png
green_key_2018.png
healthcare-venues-mecc-.png
+31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht