7 miljoen Euro aan economische spin-off door polyurethaan beurs in MECC Maastricht

UTECH Europe, de internationale beurs op het gebied van polyurethaan van 29 t/m 31 mei in MECC Maastricht, trekt zo’n 6.500 bezoekers. Het Nederlands Bureau voor Toerisme (NBTC) heeft berekend dat een internationale zakelijke toerist € 365 per dag besteed in de stad en regio. Dat betekent dat UTECH dik € 7.000.000 oplevert voor Maastricht. UTECH Europe is een beurs gecombineerd met een conferentie en biedt materiaalspecialisten de gelegenheid de nieuwste wereldwijde ontwikkelingen op het gebied van polyurethaantechnologie te bekijken, inclusief de nieuwste producten, samenstellingen en machines.

UTECH Europe wordt georganiseerd in MECC Maastricht en is uniek gepositioneerd als enige, echte internationale beurs en conferentie voor de polyurethaanindustrie. Uniek voor Europa is de enorme breedte aan toepassingen van polyurethaan-technologie; van auto-interieurs, kleine medische apparaten, textiel en schoenen tot isolatie, kleefstoffen en coatings. Wereldspelers als BASF, Covestro (onderdeel van Bayer AG), Dow Europe, Evonik, Huntsman, de Spaanse olie- en gasmaatschappij Repsol en Wanhua Borsodchem uit Hongarije zijn als exposant aanwezig.

Het uitgebreide driedaagse UTECH Europe 2018-congresprogramma omvat bovendien alle aspecten van de polyurethaanindustrie, waaronder markten, hernieuwbare bronnen, de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van polyurethaanwetenschappen, innovatie, flexibele schuimen, PU-composieten, energie-efficiënte harde schuimen en CASE (coatings, kleefmiddelen afdichtmiddelen en elastomeren). Meer details over het conferentieprogramma worden later dit jaar aangekondigd.

Vaak beschreven als het verborgen polymeer, wordt polyurethaan tegenwoordig steeds vaker gebruikt in de productie- en constructie-industrie. Toepassingen zijn zo divers als automotive, ruimtevaart, bouw en constructie, meubels en beddengoed, elektrische, schoeisel en textiel, mijnbouw en offshore, pijpen en pijpleidingen, koeling en isolatie, alsmede gespecialiseerde chirurgische en medische toepassingen.

Nieuwsbrieven

Volg ons via onze nieuwsbrieven.


i-lov-my-ears.jpg

Wij zorgen voor een veilig volume en verkopen gehoorbescherming tijdens evenementen. Waarom? Omdat je gehoorschade niet kunt genezen, maar wel kunt voorkomen. Daarom vinden wij dat je je oren zo goed mogelijk moet beschermen tegen schadelijke invloeden. Op de website van I Love My Ears vind je handige tips hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen en toch kunt blijven genieten van muziek.

Nieuwsbrieven

Het laatste nieuws, aankondigingen en kortingsacties.

ufi-logo_wit1.png
logo_aeo2018.png
green_key_2018.png
healthcare-venues-mecc-.png
+31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht