Open Europese Quilt Kampioenschappen wordt Textile Festivals

De organisatie van de Open Europese Quilt Kampioenschappen, het textielevenement dat 20 t/m 23 oktober plaatsvindt in MECC Maastricht, heeft besloten de naam te wijzigingen in Textile Festivals. Na 20 edities, ooit begonnen in een sporthal, is het evenement uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerd festival met een kampioenschap, gastcollecties, workshops en meer dan 50 winkels die zich presenteren. De Quilt Kampioenschappen zijn zo onderdeel geworden van een internationaal textielevenement, dat vanaf volgend jaar verder gaat onder de nieuwe naam Textile Festivals.

Het programma van Textile Festivals 2017 is al bekend. Tijdens deze 21e editie worden meer dan 50 winkels, 700 quilts en 38 workshops gepresenteerd in MECC Maastricht. De Open Europese Quilt Kampioenschappen hebben ‘Snelheid’ als thema en ongeveer 150 wedstrijdquilts worden tentoongesteld. De tentoonstelling van Textile Festivals wordt gecombineerd met een winkelparadijs van ruim 50 winkels, waar alle mogelijke materialen op het gebied van textiel te koop zijn, met de nadruk op quilten en patchworken. Het evenement wordt op die manier gecombineerd met een eindverbruikersbeurs waaraan winkels uit heel Europa deelnemen.

Ada Honders, directeur Textile Festivals: ‘Na 20 edities vonden wij het tijd voor een nieuwe, frisse naam die de lading van ons evenement beter dekt. Op dit moment ligt de nadruk nog op quilten en patchworken, maar in de toekomst willen we ons nog verder gaan verbreden naar andere textiel gerelateerde hobby’s.’

20 t/m 23 oktober 2016 vindt in MECC Maastricht de 20ste editie plaats van de Open Europese Quilt Kampioenschappen. Een jubileumeditie waar 140 deelnemers van over de hele wereld samenkomen, die allen één wedstrijdquilt insturen. De gelijktijdige tentoonstelling showt 10 gastcollecties van de beste textielartiesten uit de wereld. Bovendien worden er 18 gastcollecties getoond door de winnaars van vorige edities, die persoonlijk komen vertellen over hun werk. In totaal worden er 700 quilts geshowd. Een internationale jury wijst op woensdag 19 oktober de winnaars aan, met wie diezelfde avond nog contact wordt opgenomen. Donderdagavond 20 oktober vindt de prijsuitreiking plaats tijdens het kampioenschapsdiner in Mec@Table. Geïnteresseerden kunnen tot dinsdag 18 oktober kaarten kopen hiervoor. De hoofdprijs van de kampioenschappen is een Bernina B570 naaimachine ter waarde van € 2.999,-.

Nieuwsbrieven

Volg ons via onze nieuwsbrieven.


i-lov-my-ears.jpg

Wij zorgen voor een veilig volume en verkopen gehoorbescherming tijdens evenementen. Waarom? Omdat je gehoorschade niet kunt genezen, maar wel kunt voorkomen. Daarom vinden wij dat je je oren zo goed mogelijk moet beschermen tegen schadelijke invloeden. Op de website van I Love My Ears vind je handige tips hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen en toch kunt blijven genieten van muziek.

Nieuwsbrieven

Het laatste nieuws, aankondigingen en kortingsacties.

ufi-logo_wit1.png
logo_aeo2018.png
green_key_2018.png
healthcare-venues-mecc-.png
+31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht