Gault&Millau Theater op Folie Culinaire

Maastricht – Folie Culinaire, het internationale vakevenement voor de gastronomie, vindt plaats van 10 t/m 12 oktober 2016 in MECC Maastricht. Het Gault&Millau Theater zal plaatsvinden op Folie Culinaire. De aandacht gaat uit naar het gastronomisch perspectief van de Limburgse restaurants, hun chefs, hun sommeliers en hun wijnen.

Hoogtepunt is de showcase die Gault&Millau Nederland op de openingsdag verzorgt. Vijf jonge –door Gault&Millau geselecteerde- chefs zullen strijden om de titel “Belofte van het Jaar” voor een vakkundige jury van coryfeeën uit de Nederlandse gastronomie.

Gedurende de drie dagen van het evenement zijn er diverse educatieve programma’s en  thema proeverijen in het Gault&Millau Theater. Een rijk assortiment van bijzondere producten wordt gecombineerd met mooie wijnen. Zo passeerden in de editie van 2015 producten zoals kaviaar van slakken, hertenbiefstuk, schapenham en fromage de revue. Bezoekers konden wijnen proeven uit o.a. Libanon, Spanje, Frankrijk, Argentinië, Kroatië, Chili en Australië.  Dit jaar gaat er extra aandacht uit naar wijnen uit Limburg, en wordt tijdens Folie Culinaire de ‘Beste Limburgse Wijn’ gekozen. 

Erik Stroink, Product Manager Folie Culinaire, is zeer tevreden met de samenwerking. ‘We zijn verheugd dat we samen een kwalitatief programma kunnen neerzetten om zo de Nederlandse gastronomie naar Maastricht te halen. Dit biedt tevens kansen om de mooie producten van standhouders onder de aandacht te brengen. ’

Ook gastronoom Jan van Lissum, directeur Gault&Millau Nederland, is zeer enthousiast. ‘Maastricht is van oudsher de bakermat van de Nederlandse gastronomie. Daarom zijn we erg blij met deze samenwerking.’

Folie Culinaire vindt tegelijkertijd met BBB Maastricht plaats van 10 t/m 12 oktober 2016 in MECC Maastricht.

Nieuwsbrieven

Volg ons via onze nieuwsbrieven.


i-lov-my-ears.jpg

Wij zorgen voor een veilig volume en verkopen gehoorbescherming tijdens evenementen. Waarom? Omdat je gehoorschade niet kunt genezen, maar wel kunt voorkomen. Daarom vinden wij dat je je oren zo goed mogelijk moet beschermen tegen schadelijke invloeden. Op de website van I Love My Ears vind je handige tips hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen en toch kunt blijven genieten van muziek.

Nieuwsbrieven

Het laatste nieuws, aankondigingen en kortingsacties.

ufi-logo_wit1.png
logo_aeo2018.png
green_key_2018.png
healthcare-venues-mecc-.png
+31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht