Stad Maastricht

Bezoekers van over de hele wereld worden ondergedompeld in een warm bad van gastvrijheid als ze onze prachtige stad aan de Maas bezoeken. Maastricht is een stad van het goede leven, een stad waar je kwaliteit vindt. Of je nu een dagtrip maakt of een lang weekend in stad en regio verblijft, Maastricht mag je niet missen. (Annemarie Penn-te Strake, Burgemeester van Maastricht)

Maastricht, meest Europese stad van Nederland

Maastricht ligt in het hart van de Euregio, het gebied waar Nederland, Duitsland en België samenkomen, waar 4 miljoen mensen, verdeeld over 3 landen wonen en 4 talen spreken. Het is een stad met een geheel eigen en authentieke energie en dynamiek, zoals je die nergens in Nederland ervaart. Voor veel Nederlandse bezoekers voelt bourgondsich Maastricht een beetje als 'buitenland'.

Compacte, overzichtelijke stad

In Maastricht voel je je al snel thuis. Het centrum van de stad is namelijk heel compact en overzichtelijk en je wordt overal vriendelijk en gastvrij ontvangen. Met must-sees liggen op loopafstand en in de knusse, meestal autovrije straatjes, raak je de weg niet snel kwijt. En anders is er altijd wel iemand die je op weg helpt.

Maastricht:

Nieuwsbrieven

Het laatste nieuws, aankondigingen en kortingsacties.

ufi-logo_wit1.png
logo_aeo2018.png
green_key_2018.png
healthcare-venues-mecc-.png
+31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht