Stagiair(e) Duty Management

Stagiair(e) Duty Management

MECC Maastricht organiseert jaarlijks eigen beurzen waaronder horecavakbeurs BBB Maastricht, B2B event Limburg Leads, Europa’s grootste sport gaming festival GG_22 en de onderscheidende auto-evenementen van InterClassics; Classic Car Show Maastricht, Classic Car Show Brussels, Days of Elegance, Youngtimer Show. Daarnaast faciliteert MECC Maastricht talloze beurzen, congressen en evenementen die worden georganiseerd door externe partijen.

Geen dag is hetzelfde. De ene dag zijn we druk bezig met de opbouw van InterClassics of de horecavakbeurs BBB, de andere dag verzorgen we een exclusief internationaal congres. De Duty Manager is tijdens de uitvoering van onze evenementen de centrale coördinator voor organisatoren, deelnemers, leveranciers en bezoekers.

Wat ga je doen?

 • Je bent gedurende de uitvoering, dat wil zeggen tijdens de opbouw, het verloop en de afbouw van het evenement, operationeel ondersteunend aan de Duty Managers, die de centrale coördinator zijn naar de organisatoren, deelnemers, bezoekers en leveranciers;
 • je controleert mede op de uitvoering (conform afspraken in planningen en vastgestelde kwaliteitsstandaarden), je denkt mee vooruit op mogelijke problemen en je stelt gepaste acties voor aan de Duty Manager die toegewezen is aan het evenement. Bij kleine evenementen ben je zelf de verantwoordelijke;
 • je bent samen met je collega’s voor al deze partijen het gezicht van MECC Maastricht, waar een hoge mate van gast- en servicegerichtheid bij komt kijken;
 • je ondersteunt de verantwoordelijke Duty Manager in het adviseren van het betreffende evenement m.b.t. in te zetten mensen en middelen t.b.v. efficiency. Je doet voorstellen voor bijsturing bij grotere evenementen en stuurt zelf bij kleine evenementen waar nodig en hebt altijd oog voor kostenefficiency en budget;
 • je hebt oog voor veiligheid. Je ondersteunt de aansturing van de BHV organisatie operationeel in geval van een calamiteit.

Wie ben jij?

 • Je volgt een MBO+/HBO opleiding, (bijv. Hotelschool, Facility Management);
 • je vindt het leuk om de leiding te nemen;
 • je hebt een hands-on mentaliteit, staat stevig in je schoenen en bent een geboren gastheer/vrouw;
 • je beschikt over een goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • je bent een teamplayer, oplossingsgericht, durft beslissingen te nemen, bent initiatiefrijk en stressbestendig;
 • je bent bereid om regelmatig tijdens beursperiodes buiten kantooruren inzetbaar te zijn.

Wat bieden wij jou?
Een leuke, zelfstandige stageplaats, waarin je veel kunt leren en je de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen. Geen dag is hetzelfde en je zult veel (internationale) contacten leggen. Je komt te werken in een enthousiast, dynamisch en jong team. Daarnaast ontvang je een ruime stagevergoeding, ben je aanwezig bij elke borrel en heb je (gratis) toegang tot bepaalde evenementen.

Belangrijke informatie:

 • Stageperiode: augustus/september 2022 tot en met januari 2023;
 • aantal uren per week: 40 uur;
 • het betreft een meeloopstage en geen afstudeerstage;
 • twee verlofdagen per maand.

Huidige stagiaire aan het woord:
In mijn tijd als stagiair op de afdeling Duty Management heb ik ontzettend veel mogen meekrijgen van wat er achter de schermen gebeurt voor, tijdens èn na evenementen. Wat ik erg leuk vind is dat geen dag hetzelfde is en je ook veel uren meedraait op de werkvloer zelf. Ik help bij de controle van zowel opbouw als afbouw van evenementen en ben tijdens evenementen samen met Duty Management aanspreekpunt voor de externe klant. Als stagiair Duty Management werk je in een leuk team waar zowel teamspirit als hard werken hoog in het vaandel staan, je bent een echt onderdeel van het team en krijgt hier ook waardering voor.

Informatie en sollicitatie:
Kijk voor meer informatie over MECC Maastricht op onze site www.mecc.nl. Voor meer inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Thomas Berger, Manager Event Operations, via telefoonnummer 0615121776. Sollicitaties voorzien van motivatiebrief en CV gelieve te mailen naar sollicitaties@mecc.nl t.a.v. stage Duty Management.