Stagiair(e) MECC Hotel & Exhibitor Services

Stagiair(e) MECC Hotel & Exhibitor Services

Onze agenda staat weer vol met veel mooie (internationale) beurzen, congressen en evenementen. Naast dat wij onze venue verhuren aan organisatoren zoals TEFAF, André Rieu en Holiday on Ice, organiseren wij zelf jaarlijks diverse vak- en publieksbeurzen waaronder horecavakbeurs BBB Maastricht en de onderscheidende auto-evenementen van InterClassics. Wij hebben er zin in! Jij ook?

De afdelingen MECC Hotel Services (MHS) en Exhibitor Services (ES) zijn onderdeel van MECC Maastricht. Beide afdelingen ondersteunen de organisatie, de exposanten en de bezoekers bij de voorbereidingen van een congres, beurs of evenement. Bij beide afdelingen staan gastvrijheid en optimale service centraal.

MHS verzorgt alle hotelreserveringen in en rond Maastricht. Door onze jarenlange ervaring beschikt MHS over voortreffelijke kennis van de hotels, het maken van hotelreserveringen en de stad Maastricht. Jaar in jaar uit reserveert MHS duizenden hotelkamers voor bezoekers en organisatoren, uiteraard tegen de best mogelijke prijs. ES biedt organisatoren en exposanten een full-service pakket waarmee een succesvolle en zorgeloze deelname aan een congres, beurs en evenement wordt gegarandeerd. Denk hierbij aan standbouw, stand-schoonmaak, elektriciteitsaansluitingen en technische assistentie.

Voor de afdeling Event Services, waar MECC Hotel Services en Exhibitor Services onder valt, zijn wij op zoek naar een Stagiair(e) MECC Hotel & Exhibitor Services.

Wat ga je doen?

Als stagiaire Hotel & Exhibitor Services ben jij samen met jouw team verantwoordelijk voor het ontzorgen van bezoekers, exposanten en organisatoren.

 • Je neemt aanvragen van congres-/beursorganisatoren voor kamerblokken in behandeling en verwerkt deze in zijn geheel (inkoop bij hotels, prijsonderhandeling, plaatsing in online boekingssysteem, etc.).
 • Je neemt individuele reserveringsaanvragen van deelnemers en/of bezoekers in behandeling en verwerkt deze in zijn geheel.
 • Je neemt bestellingen van standhouders voor producten en/of services in behandeling en verwerkt deze in zijn geheel (communicatie met klant, inkoop bij leveranciers, invoer in het systeem, etc.).
 • Je verstrekt telefonische en schriftelijke informatie en uitleg over onder andere boekingsprocedures, beschikbare hotelcapaciteit en webshops.
 • Je behandelt inkomende opdrachten, vragen en eventuele klachten per email en telefoon.
 • Je biedt algemene (administratieve) ondersteuning aan de afdeling.

Wie ben jij?

 • Je volgt een MBO/HBO opleiding, bij voorkeur de opleiding toerisme en recreatie (MBO), Facility Management, Hotelschool, NHTV of een vergelijkbare studie;
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
 • Je beschikt over een goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je beschikt over een commerciële en zeer klant- en servicegerichte instelling;
 • Je bent in staat om accuraat te werken;
 • Je bent een echte teamplayer met een hands-on mentaliteit.

Wat bieden wij jou?
Een leuke, zelfstandige stageplaats, waarin je veel kunt leren en je de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen. Geen dag is hetzelfde en je zult veel (internationale) contacten leggen. Je komt te werken in een enthousiast, dynamisch en jong team. Daarnaast ontvang je een ruime stagevergoeding, ben je aanwezig bij elke borrel en heb je (gratis) toegang tot bepaalde evenementen.

Belangrijke informatie:

 • Stageperiode: februari 2023 tot en met juni/juli 2023.
 • Aantal uren per week: 32/40 uur per week.
 • Eventueel (gratis) toegang tot bepaalde evenementen.
 • Het betreft een meeloopstage en geen afstudeerstage.
 • Je ontvangt een ruime stagevergoeding en 2 verlofdagen per maand.
 • Je bent bereid om incidenteel (tijdens beursperiodes) buiten kantooruren inzetbaar te zijn

Huidige stagiaire aan het woord:

Ik volg de opleiding MBO Travel & Hospitality en loop sinds 9 mei 2022 stage bij het MECC op deze afdeling (hotel en Exhibitor services).

Ik zit in een jong en hardwerkend team waar ik veel van leer. Je wordt als stagiair al vanaf het begin meegenomen met dagelijkse werkzaamheden op de afdeling.

De werkzaamheden zijn vooral vragen/bestellingen/wijzigingen etc. via de mail en telefoon beantwoorden. Ik kan veel zelfstandig werken en ik heb mijn eigen taken waar ik mezelf mee bezig kan houden. De stage bevalt me erg goed en is zeker aan te raden!

Informatie en sollicitatie:
Kijk voor meer informatie over MECC Maastricht op onze site www.mecc.nl. Voor meer inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Erik Janssen, Manager Organiser Services, via nummer 0612841921. Sollicitaties voorzien van motivatiebrief en CV gelieve te mailen naar sollicitaties@mecc.nl t.a.v. stage Organiser Services.