Directeur MECC Maastricht neemt zitting in board of directors UFI

oktober 26, 2023

UFI is de wereldwijde vereniging van ‘s werelds meest toonaangevende organisatoren van (vak)beurzen en venues. Zijn driejarige mandaat gaat van start na de jaarlijkse Algemene Vergadering, die zal plaatsvinden voorafgaand aan het UFI Global Congress op 1 november 2023 in Las Vegas, Verenigde Staten.

Het is de wereldwijde vereniging van ‘s werelds meest toonaangevende organisatoren van (vak)beurzen en venues. Naast dit belangrijke netwerk brengt UFI ook een cluster van nationale en internationale brancheverenigingen en organisatoren van (vak)beurzen samen. Het belangrijkste doel is het vertegenwoordigen, promoten en ondersteunen van de zakelijke belangen van haar leden en de beurzenindustrie in het algemeen. De organisatie vertegenwoordigt wereldwijd 50.000+ werknemers die werkzaam zijn in de (vak)beurzenindustrie en werkt daarnaast nauw samen met de 60 internationale, nationale en regionale verenigingen. Momenteel zijn er 820 organisaties in 86 landen als lid geregistreerd. Meer dan 1.000 internationale (vak)beurzen dragen met trots het door UFI goedgekeurde label, een kwaliteitsgarantie voor zowel bezoekers als exposanten.

De leden van UFI, een mondiaal orgaan met vertegenwoordigers van de UFI chapters over de hele wereld, kiezen de board of directors. De board of directors is belast met de uitvoering van besluiten van de Algemene Vergadering, het ontwikkelen van UFI-beleid en het voorbereiden van alle voorstellen met betrekking tot zaken die van invloed zijn op internationale (vak)beurzenwereld. Na een grondige voorbereiding worden deze voorstellen tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering ter stemming voorgelegd aan de leden.

“Mijn verkiezing tot lid van de board of directors van UFI is de kers op de taart, nadat wij afgelopen juni meer dan driehonderd vooraanstaande organisatoren van internationale (vak)beurzen en directieleden van locaties hebben mogen verwelkomen tijdens de UFI European Conference in MECC Maastricht. Wij hebben de kans gekregen om de stad Maastricht internationaal op de kaart te zetten als perfecte beurslocatie. Mooi om dan nu op mijn beurt, vanuit mijn kennis en ervaring, op deze manier een actieve bijdrage te kunnen leveren aan de internationale beurzenindustrie!”, aldus Rob van de Wiel, Managing Director MECC Maastricht.

“Ik ben zeer verheugd en dank alle nieuw gekozen en herkozen bestuursleden van de board of directors. Ik ben trots op het feit dat we zoveel enthousiaste leden hebben die actief willen bijdragen aan onze industrie, mede gezien de huidige spannende tijd waar onze beurzen over de hele wereld weer opstarten en groeien. Graag wil ik de bestuursleden hartelijk danken daarvoor!”, aldus Michael Duck, President van UFI en Executive Vice President Commercial Development bij Informa Markets.

Wil je meer lezen over MECC Maastricht? Lees dan onze andere nieuwsartikelen hier.

Europese SETAC congres in 2026 naar MECC Maastricht

juli 8, 2024

Maastricht Europees middelpunt voor 2.600 milieuprofessionals Maastricht, 8 juli 2024 – Van 16 tot en met 21 mei 2026 verwelkomt MECC Maastricht...

Read More

Twee nieuwe leden Raad van Commissarissen MECC Maastricht

juni 20, 2024

Yvonne Nassar en Patrick Roubroeks starten per 1 juli als Commissaris Vanaf 1 juli worden Yvonne Nassar en Patrick Roubroeks toegevoegd aan de...

Read More

Nederlandse Internistendagen verlengen voor 5 jaar

april 19, 2024

Today was the third and final day of the Internists Days 2024, the annual congress of the Dutch Internists Association . 1300 participants shared...

Read More