Exclusief evenement ‘Meet the Stars’ zet Maastricht wereldwijd stevig op de kaart als congresbestemming

april 20, 2022

Van 13 tot en met 15 april vond het exclusieve evenement ‘Meet the Stars’ plaats in Maastricht. Het driedaagse evenement is een gezamenlijk initiatief van MECC Maastricht en Maastricht Convention Bureau, waarbij Maastricht wereldwijd op de kaart is gezet bij wetenschappelijke associaties die overwegen een meerdaags congres in de regio Maastricht te organiseren. Meerdaagse internationale congressen hebben een enorme impact op de regio. De economische spin-off die zij teweeg brengen versterkt de maatschappelijke positie van de stad en haar ecosysteem. Meet the Stars stond daarom in het teken van een persoonlijke kennismaking met Maastricht en het onlangs vernieuwde MECC Maastricht.

Uniek programma met royal treatment

Voor dit programma zijn een aantal gerenommeerde associaties uit diverse Europese landen zorgvuldig geselecteerd en uitgenodigd om tijdens dit driedaagse bezoek aan Maastricht, kennis te maken met de stad, de regio en het vernieuwde MECC Maastricht. Alle genodigde associaties overwegen om in de periode 2023 – 2026 hun grote meerdaagse wetenschappelijke congressen te organiseren in Maastricht. Hierbij gaat het om toptitels die goed zijn voor in totaal ruim 60.000 hotelovernachtingen en een totale economische spin-off van 20 miljoen Euro.
De delegatie heeft kennis gemaakt met de ‘sterren’ van Maastricht waaronder de wereldberoemde André Rieu, Professor Dr. Michael Jacobs – Hoofd vaatchirurgie, Directeur Hart+Vaatcentrum, Vaatchirurg MUMC+, directeur European Vascular Course en Manon van den Beuken – Head of Fair operations TEFAF. Deze sterren kennen de regio Maastricht uiteraard als hun broekzak en zijn daarnaast als geen ander expert in het organiseren van evenementen in Maastricht en wereldwijd. Uiteraard mocht een uitgebreide Maastricht city tour niet aan het programma ontbreken, evenals een bezoek aan het gloednieuwe congrescentrum MECC Maastricht.

“Elke zomer, als ik samen met mijn orkest op het Vrijthof voor tienduizenden mensen speel die vanuit de hele wereld hierheen zijn gekomen, denk ik: wat is dit toch schitterend! Mensen die van overal vandaan naar onze prachtige stad komen. Bij het laatste concert waren het honderd nationaliteiten! Die mensen komen niet alleen naar het concert. Ze blijven een paar dagen, sommigen zelfs meer dan een week. De stad bruist dan van het leven en van vrolijkheid. Omdat Maastricht zo’n internationale allure heeft, voelen mensen uit de hele wereld zich hier onmiddellijk thuis. Ik ben zo trots een Maastrichtenaar te zijn!” aldus André Rieu.

“Het Meet the Stars evenement is een erg leuke gelegenheid om mensen te ontmoeten en meer te weten te komen over de stad Maastricht en het conferentiecentrum. Het congrescentrum van MECC Maastricht is mooi verbouwd, erg indrukwekkend en ik kijk er naar uit om hier een aantal meetings te organiseren. Het evenement is zeer goed georganiseerd en ik zou graag het organiserende team van MECC Maastricht en Maastricht Convention Bureau willen bedanken en complimenteren”, aldus Helena Kandorava – President ESTIV – European Society of Toxicology Testing in Vitro.

“Namens de European Association of Neurosurgical Societies waren we te gast bij het Convention Bureau van Maastricht en het team van MECC Maastricht, om het vernieuwde MECC te bekijken en de mogelijkheden in de regio te ontdekken voor onze congressen en evenementen. Het Convention Bureau heeft fantastisch werk verricht om ons te ontvangen, om dit bezoek voor te bereiden en om te laten zien wat er in de regio mogelijk en beschikbaar is. Wij ‘beleven’ de stad, zijn echt enthousiast en geïnspireerd en willen het lokale team bedanken voor hun geweldige ontvangst”, aldus Valentini Amarantidou – Executive Director – EANS – European Association of Neurosurgical Societies.

‘Empowering the region’
Meerdaagse internationale congressen hebben een impactvolle, lange termijn spin-off en versterken de economische en maatschappelijke positie van stad en regio. Maastricht is een unieke congresdestinatie in het hart van Europa, de stad van ‘het goede leven’. De plek waar een rijke internationale cultuur en geschiedenis samensmelt met een innovatief kennisecosysteem. De synergie tussen wetenschap, ondernemerschap en succesvol congresseren in het gloednieuwe congrescentrum MECC Maastricht, is wat Maastricht uniek maakt als congresdestinatie. Om deze redenen hebben Provincie Limburg, Gemeente Maastricht en MECC Maastricht geïnvesteerd in een compleet vernieuwd congrescentrum. In het verlengde van deze investering werd eind vorig jaar een grootschalige internationale campagne door MECC Maastricht en Maastricht Convention Bureau gelanceerd die Maastricht en regio internationaal op de kaart gezet heeft als ideale congresdestinatie. Het exclusieve event Meet the Stars zet deze campagne verder voort en plaatst Maastricht wederom op internationaal niveau stevig op de kaart als congresdestinatie.

Nederlandse Internistendagen verlengen voor 5 jaar

april 19, 2024

Vandaag was de derde en laatste dag van de Internistendagen 2024, het jaarlijkse congres van de Nederlandse Internisten Vereniging. 1300 deelnemers...

Read More

TEFAF Maastricht 2024 sluit triomfantelijk af

maart 15, 2024

Exposanten waren het er aan het eind van TEFAF Maastricht 2024 over eens dat de beurs in haar 37ste editie haar hoogtijdagen heeft hervonden. Tijdens...

Read More

MECC Maastricht ‘Beste Vergaderlocatie’ van Nederland

februari 6, 2024

MECC Maastricht wint gouden award ‘Beste Vergaderlocatie’. MECC Maastricht heeft gisteren de nationale gouden award voor ‘Beste...

Read More