Internationale beurzenindustrie enthousiast over Maastricht

juni 20, 2023

Meer dan driehonderd vooraanstaande organisatoren van internationale vakbeurzen en directieleden van locaties en dienstverlenende bedrijven in de eventindustrie hebben vorige week kennis gemaakt met de vele mogelijkheden die de stad Maastricht en MECC Maastricht te bieden hebben. Van 13 tot en met 16 juni 2023 vond de UFI European Conference plaats in MECC Maastricht, evenals het eerste UFI Event Directors Summit, het UFI HR Forum en het UFI Operations & Services Forum. Het jaarlijkse congres, georganiseerd door UFI, the Global Association of the Exhibition Industry, werd eerder georganiseerd in steden als Poznan, Birmingham en Verona. Tijdens het congres stonden onderwerpen als trends in de event industry, case studies en internationale sprekers op de agenda. Uiteraard was er voldoende gelegenheid om te netwerken, de venue MECC Maastricht en stad en regio te verkennen.

Programma
Tijdens het congres werden veel onderwerpen besproken variërend van recruitment strategieën, digitale innovaties tot aan emissie reductie en het organiseren van net zero events. Naast het inhoudelijke programma hebben de deelnemers kennis gemaakt met de vele mogelijkheden die de stad Maastricht te bieden heeft. De welkomstreceptie vond plaats in het Provinciehuis, in de ochtend nam de UFI Sports Club de deelnemers al rennend of fietsend mee door Maastricht, in Rebelle vond het netwerkdiner plaats en als afsluiting konden deelnemers meedoen aan een stadstour door Maastricht.

Ann Daniels – record brekende poolreiziger en een gerenommeerd internationaal spreker
Tijdens de openingsceremonie nam Ann Daniels, record brekende poolreiziger en een gerenommeerd internationaal spreker, het publiek mee het belang van sterk leiderschap, teamwerk, de juiste houding, doelen stellen, omgaan met verandering, het overwinnen van kansen en het belang van doorzettingsvermogen. Ann Daniels is de eerste vrouw in de geschiedenis die, samen met expeditie teamgenoot Caroline Hamilton, de Noord- en Zuidpool bereikt als onderdeel van alle vrouwenteams. Sinds die eerste estafette heeft ze deelgenomen aan meer dan vijftien poolexpedities, waarbij ze mannen en vrouwen leidde in de zwaarste omgevingen ter wereld.

Kai Hattendorf – Managing Director / CEO van UFI:
“Het was fantastisch voor onze UFI community om de gastvrijheid van onze Maastrichtse collega’s en de stad te ervaren. Maastricht heeft al een plek in de Europese geschiedenisboeken – en deze European Conference zal in de geschiedenisboeken van UFI komen, de grootste Europese Conference tot nu toe. Onze leden zijn enthousiast over hun ervaringen en nemen zowel herinneringen als ideeën voor samenwerking mee naar huis.”

Rob van de Wiel – Managing Director MECC Maastricht:
“De komst van de UFI European Conference naar MECC Maastricht heeft ons de kans gegeven te laten zien waar wij als venue én als stad toe in staat zijn. De gehele stad heeft de internationale beurzenindustrie omarmd en zich van haar beste kant laten zien. Samen hebben wij Maastricht internationaal op de kaart gezet als perfecte beurslocatie wat zal resulteren in economische spin-off voor stad en regio.”

UFI
UFI is de wereldwijde vereniging van ‘s werelds meest toonaangevende organisatoren van vakbeurzen en beurs venues. Naast dit belangrijke netwerk brengt UFI ook een cluster van nationale en internationale brancheverenigingen en een keur aan organisatoren van vakbeurzen samen. Het belangrijkste doel van UFI is het vertegenwoordigen, promoten en ondersteunen van de zakelijke belangen van haar leden en de beurzenindustrie in het algemeen. UFI vertegenwoordigt wereldwijd 50.000+ werknemers die alle werkzaam zijn in de vakbeurzenindustrie en werkt daarnaast nauw samen met de 64 internationale, nationale en regionale verenigingen. Momenteel zijn er 820 organisaties in 86 landen als lid geregistreerd.

Europese SETAC congres in 2026 naar MECC Maastricht

juli 8, 2024

Maastricht Europees middelpunt voor 2.600 milieuprofessionals Maastricht, 8 juli 2024 – Van 16 tot en met 21 mei 2026 verwelkomt MECC Maastricht...

Read More

Twee nieuwe leden Raad van Commissarissen MECC Maastricht

juni 20, 2024

Yvonne Nassar en Patrick Roubroeks starten per 1 juli als Commissaris Vanaf 1 juli worden Yvonne Nassar en Patrick Roubroeks toegevoegd aan de...

Read More

Nederlandse Internistendagen verlengen voor 5 jaar

april 19, 2024

Today was the third and final day of the Internists Days 2024, the annual congress of the Dutch Internists Association . 1300 participants shared...

Read More