TEFAF voert vernieuwingen door in 2024

mei 12, 2023

De aankomende editie van TEFAF Maastricht in 2024 omvat een aantal nieuwe initiatieven. Hiermee speelt de organisatie in op diverse ontwikkelingen, trends en verzoeken van deelnemers en stakeholders. Zo zal de beurs compacter worden qua duur, zal de samenwerking met de stad en regio intensiever zijn en zal TEFAF inspelen op nieuwe generaties.

Data in 2024
Volgend jaar vindt TEFAF Maastricht plaats van donderdag 7 tot en met donderdag 14 maart. De beurs duurt daarmee drie dagen korter dan voorgaande edities. Dit besluit is genomen op wens van de meeste deelnemers. Veel exposanten nemen wereldwijd deel aan meerdere beurzen per jaar. Een kortere beursduur vergroot de aantrekkelijkheid van TEFAF Maastricht, zodat de beurs de beste galerieën ter wereld kan blijven presenteren. De focus blijft op kwaliteit boven kwantiteit.

TEFAF in de stad en regio
Meer dan ooit wordt in 2024 de samenwerking opgezocht met de stad en regio. TEFAF is niet alleen voelbaar in het MECC, maar in de hele stad en regio. De internationale allure die TEFAF naar Maastricht brengt, is overal zichtbaar. TEFAF gaat in gesprek met sleutelfiguren uit de stad en regio, zoals hoteliers, winkeliers, culturele instellingen en de universiteit. Het doel van deze versterkte samenwerking is om het MECC en de regio nog aantrekkelijker te maken voor internationale cultuurliefhebbers en hen langer te laten verblijven, ook door de week.

Nieuwe generaties
Met een speciale programmering richt TEFAF zich op nieuwe generaties en een breder publiek. Zo zal de nadruk in 2024 liggen op degenen die interesse hebben in kunst, maar nog geen grote ervaring hebben met het verzamelen ervan. Er wordt veel aandacht besteed aan de verschillende manieren waarop je naar objecten uit 9.000 jaar kunstgeschiedenis kunt kijken, bijvoorbeeld door de ogen van een museumconservator of een hedendaagse kunstenaar.

Maastricht in New York
Deze week vindt de New York editie van TEFAF plaats in de Park Avenue Armory. Nieuw dit jaar is dat de VIP-lounge is ingericht met als thema Maastricht 2024. Daarmee wordt de aandacht getrokken van de New Yorkse bezoekers voor de beurs in Maastricht en staat Park Avenue een beetje in het teken van Maastricht Promotie.

Nederlandse Internistendagen verlengen voor 5 jaar

april 19, 2024

Vandaag was de derde en laatste dag van de Internistendagen 2024, het jaarlijkse congres van de Nederlandse Internisten Vereniging. 1300 deelnemers...

Read More

TEFAF Maastricht 2024 sluit triomfantelijk af

maart 15, 2024

Exposanten waren het er aan het eind van TEFAF Maastricht 2024 over eens dat de beurs in haar 37ste editie haar hoogtijdagen heeft hervonden. Tijdens...

Read More

MECC Maastricht ‘Beste Vergaderlocatie’ van Nederland

februari 6, 2024

MECC Maastricht wint gouden award ‘Beste Vergaderlocatie’. MECC Maastricht heeft gisteren de nationale gouden award voor ‘Beste...

Read More