Belgische en Nederlandse Gouverneurs in gesprek over belang horeca tijdens drukbezochte opening BBB Maastricht

oktober 10, 2022

Maastricht, 10 oktober 2022 – Vanochtend om 11:00 uur werd de 68e editie van de horecavakbeurs BBB Maastricht geopend door Emile Roemer, commissaris van de Koning in Limburg en Jos Lantmeeters, Gouverneur Belgisch Limburg. Journaliste en presentatrice Dionne Stax ging met de heren in gesprek over het belang van de horeca en de synergie tussen Nederlandse en Belgische horecaprofessionals.

Beide gouverneurs spraken het belang uit om grensoverschrijdend te werken. ‘Wij Limburgers begrijpen elkaar en delen dezelfde mentaliteit. De uitdaging van grensoverschrijdend werken zit met name in de verschillen in wet- en regelgeving. Wij zullen elkaar actief opzoeken en vooral bespreken hoe we de synergie tussen de twee Limburgse provincies kunnen vergroten. Het ‘Made in Belgium’ plein hier op de BBB Maastricht is daar een heel mooi voorbeeld van”, aldus Jos Lantmeeters.

Emile Roemer benadrukte dat hij zich actief zal blijven inzetten voor de horecaondernemers die moeilijke tijden hebben gekend en nog steeds kennen. “Het Nederlandse kabinet komt met steunmaatregelen voor deze ondernemers en ik hoop dat België hetzelfde doet. We moeten er samen voor zorgen dat de marges goed blijven en de omzet groeit, zodat we weer terug kunnen naar hoe de horeca was voor corona. Een plek om te ontmoeten, van een chique diner tot een biertje en een bitterbal, net zoals hier op de BBB Maastricht. En laten we vooral de grens over gaan om ook daar de horeca te bezoeken”, aldus Emile Roemer.

In het kader van Euregionaal denken werd het ‘Made in Belgium’ plein, met producten en diensten van Belgische komaf, geopend door horecaprofessionals Dirk Beljaarts, algemeen directeur Koninklijke Horeca Nederland en Ludo Geurden, voorzitter Horeca Vlaanderen.

BBB Maastricht, met meer dan 300 exposanten, werd tijdens de eerste beursdag bezocht door duizenden horecaprofessionals uit Nederland en Belgisch Limburg. Naast een volle beursvloer presenteert BBB Maastricht 2022 ook de komende dagen nog een druk programma met o.a. kookwedstrijden, de BBB Horeca Summit, proeverijen en op Folie Culinaire doorlopend kookdemo’s door internationale sterrenchefs. De beurs is t/m woensdag geopend. Horecaprofessionals kunnen gratis hun bezoek registreren via bbbmaastricht.nl.

Lees ook onze andere nieuwsartikelen.

Twee nieuwe leden Raad van Commissarissen MECC Maastricht

juni 20, 2024

Yvonne Nassar en Patrick Roubroeks starten per 1 juli als Commissaris Vanaf 1 juli worden Yvonne Nassar en Patrick Roubroeks toegevoegd aan de...

Read More

Nederlandse Internistendagen verlengen voor 5 jaar

april 19, 2024

Vandaag was de derde en laatste dag van de Internistendagen 2024, het jaarlijkse congres van de Nederlandse Internisten Vereniging. 1300 deelnemers...

Read More

TEFAF Maastricht 2024 sluit triomfantelijk af

maart 15, 2024

Exposanten waren het er aan het eind van TEFAF Maastricht 2024 over eens dat de beurs in haar 37ste editie haar hoogtijdagen heeft hervonden. Tijdens...

Read More