11e editie van Nationaal Deltacongres in november naar MECC Maastricht

In deze crisisperiode en zorg omtrent de uitbraak van het coronavirus lijkt het werken aan de lange termijn opgave van het Deltaprogramma relatief. Toch is het belangrijk dat werken aan de veiligheid en de leefbaarheid van de kwetsbare Nederlandse delta voortgang vindt. Dit betekent dat er wordt doorgewerkt aan het Deltaprogramma 2021 en aan de voorbereiding van het jaarlijkse Nationaal Deltacongres. De 11e editie van het Nationaal Deltacongres opent op 12 november 2020 haar deuren in MECC Maastricht. Dit congres heeft tot doel om iedereen die actief is op het gebied van water, en allen die in het bijzonder zijn betrokken bij het Deltaprogramma, met elkaar te verbinden. Ook dit jaar worden er weer ruim 1.500 deelnemers verwacht, van maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden.

Maastricht: een uitstekende plek
Deltacommissaris Peter Glas laat bij de bekendmaking van de locatie weten: “Ik ben zeer verheugd dat we dit jaar de keuze op Maastricht hebben laten vallen voor ons jaarlijkse Nationaal Deltacongres. Een uitstekende plek om de delta community te ontmoeten. Het was dit jaar 25 jaar geleden dat het riviergebied in Nederland te kampen had met hoogwater. In Limburg was dat zelfs twee keer in korte tijd het geval, namelijk in 1993 én 1995. Het lijkt alweer zo lang geleden, maar de gevolgen zijn nog steeds merkbaar. In de herinnering van mensen die het meemaakten, maar ook in de projecten die vanuit het Deltaprogramma en het Hoogwater Beschermingsprogramma tot uitvoering komen.”

Gedeputeerde Carla Brugman is ook trots dat het 11e Deltacongres in MECC Maastricht plaatsvindt. “Door de klimaatverandering is een omslag in het denken nodig. We staan voor een grote opgave. Het watersysteem moet worden aangepast om weersextremen op te kunnen vangen. Daar moeten we met veel partijen samen de schouders onder zetten. Het is fantastisch dat het Deltacongres 2020 in onze provincie is. Limburg is, en dat weten velen niet, een waterrijke provincie. Het is mooi dat iedereen die verbonden is aan het Deltaprogramma straks in Maastricht kennis kan delen.”

Maartje Nollen, Business Development Manager MECC Maastricht voegt hieraan toe: “We voelen ons zeer vereerd dat MECC Maastricht dit jaar het Nationaal Deltacongres mag verwelkomen. Gezien de uitdagende en uitzonderlijke omstandigheden rondom de crisis, waarderen we het des te meer dat de organisatie van het Nationaal Deltacongres ons dit vertrouwen geeft. Wij zetten ons dan ook met veel enthousiasme in voor een ongekend succesvolle editie.”

Programma Nationaal Deltacongres 2020
We staan volgens Deltacommissaris Peter Glas steeds weer voor nieuwe uitdagingen: “Op het gebied van waterveiligheid met een mogelijke versnelling van de zeespiegelstijging en bij de zoetwaterbeschikbaarheid in tijden van droogte. Maar ook willen we ons, door middel van ruimtelijk adaptatie, beschermen tegen de klimaatverandering en weersextremen. Het Deltaprogramma 2021 dat op Prinsjesdag wordt aangeboden, bevat bovendien de eerste herijking van de deltabeslissingen en -strategieën die we in 2014 opstelden. In het rivierengebied is het programma Integraal Riviermanagement (IRM) volop in ontwikkeling. Kortom: er is meer dan genoeg om te bespreken. Ik verheug me erop iedereen op 12 november te verwelkomen in Maastricht.”

congres 1

Nieuwsbrieven

Volg ons via onze nieuwsbrieven.


i-lov-my-ears.jpg

Wij zorgen voor een veilig volume en verkopen gehoorbescherming tijdens evenementen. Waarom? Omdat je gehoorschade niet kunt genezen, maar wel kunt voorkomen. Daarom vinden wij dat je je oren zo goed mogelijk moet beschermen tegen schadelijke invloeden. Op de website van I Love My Ears vind je handige tips hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen en toch kunt blijven genieten van muziek.

Nieuwsbrieven

Het laatste nieuws, aankondigingen en kortingsacties.

ufi-logo_wit1.png
logo_aeo2018.png
green_key_2018.png
healthcare-venues-mecc-.png
+31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht