Ontdek Maastricht

Ontdek Maastricht

Welkom in charmant Maastricht

Ons ‘huis’ staat in Maastricht. De gedroomde omgeving voor je evenement. Maastricht: bakermat van gastvrijheid. Onze sfeervolle stad omarmt je. Hartelijk. Bourgondisch. Stijlvol en elegant. Je vindt er een groot culinair en cultureel aanbod. Je ziet en voelt de rijke historie. De bruisende terrassen en een keur aan horeca-etablissementen maken van je verblijf een feest. Ze bieden iedere bezoeker de welkome kans op een ontspannen en aangenaam moment, ook buiten de muren van MECC. Laat je verzorgen en geniet met volle teugen.

Ontdek
Maastricht

Welkom in de meest Europese stad van Nederland! Stad van het goede leven. Een compacte en historische stad met internationale allure, midden in Europa. Maastricht zal je verrassen met haar middeleeuwse steegjes, romantische pleinen, tradities en levensvreugde. Maar laat je niet misleiden door het oude, want innovatie en wetenschap floreren hier. Het is de enige stad waar hart en materie samenkomen.
Een levendige Romaanse stad met een internationaal karakter en een edgy touch, Maastricht is gemakkelijk om van te houden. Slenter langs monumentale huizen en kerken, stadsmuren, charmante steegjes en intieme pleintjes om terecht te komen op een van de vele caféterrassen. Naast alle charmante, romantische plekken, kun je overnachten in boetiekdesignhotels, winkelen in designerwinkels en eten in hoog aangeschreven restaurants. En met alles op loopafstand, voel je je snel thuis.
Maastricht ligt in het hart van Europa met Duitsland en België op slechts een paar kilometer afstand. Het is goed bereikbaar per trein, auto en vliegtuig.

Brightlands Maastricht
Health Campus

 

Een groen hart in de stad, waar onderwijs, kennisinstellingen en bedrijven intensief samenwerken aan baanbrekende oplossingen voor een gezonder leven. Een valorisatie campus die internationaal state of the art is op diverse medische thema’s. Maar ook een aantrekkelijk stadsdeel, waar studenten, onderzoekers en medewerkers zich onderdeel voelen van een community. Waar geborgenheid heerst en de omgeving bijdraagt aan het welbevinden van haar gebruikers, zodat congresgangers, patiënten, bezoekers en omwonenden er graag vertoeven. Dat is het toekomstperspectief voor de Brightlands Maastricht Health Campus, die de komende jaren zijn definitieve vorm krijgt in Randwyck, Maastricht.

BMHC

Ontdek Maastricht1

Connectie met
de regio

Wij zoeken nadrukkelijk de samenwerking op met de eigen regio die zich in hoog tempo ontwikkelt. We bieden een podium voor het delen van kennis en zijn de verbindende factor tussen verschillende wetenschappelijke instellingen in stad en regio. De Brightlands campussen spelen hierin een belangrijke. Binnen de Brightlands Maastricht Health Campus vormt MECC Maastricht het centrum van een inspirerende en stimulerende campusomgeving voor (inter)nationale topinstituten, primair op het gebied van Life Sciences & Health. Daarnaast wordt er ingehaakt op andere belangrijke speerpunten, waaronder chemie, materialen en voeding. Het nieuwe congrescentrum is niet alleen van waarde voor de bedrijvigheid en werkgelegenheid, maar is ook van groot belang in de verdere ontwikkeling en positionering van Limburg als internationale kennisregio. We streven nadrukkelijk na om als initiator, verbinder en platform een bijdrage te leveren aan de groei van de Limburgse economie.