Datum : 10 april 2024 Einddatum : 10 april 2024 Meer informatie

De titel van het Voorjaarscongres 2024 is “Psychiatrie in Perspectief.” Binnen dit vakgebied komen diverse perspectieven samen: patiënten, naasten en zorgprofessionals kunnen verschillende opvattingen hebben over wat er speelt en welke stappen er genomen moeten worden. Tevens werken zij zowel binnen de psychiatrie als het sociale domein samen met diverse disciplines, elk met hun eigen kijk op de patiënt en diens aandoening.

Het bredere perspectief van de geestelijke gezondheid van de algemene bevolking; factoren zoals armoede, toegankelijkheid van zorg en de gevolgen van klimaatverandering kunnen een aanzienlijke invloed hebben op onze mentale gezondheid wordt belicht. Om de kennis te verrijken is het van essentieel belang dat dit vak in het licht van nationale en mondiale ontwikkelingen wordt beschouwd en hiervoor wordt samengewerkt met wetenschappers uit andere vakgebieden.

De volgende keynote sprekers zijn aanwezig:
• Woensdag 10 april: Lisa Page bespreekt ‘de verduurzaming van de psychiatrie’
• Donderdag 11 april: David Hill belicht ‘de complexe relaties tussen sociaaleconomische status, cognitieve capaciteiten en mentale gezondheid’
• Vrijdag 12 april: Andrea Cipriani spreekt over ‘precisie-psychiatrie’

Bekijk het volledige programma

Koop jouw parkeerkaart online!
Geen zin om onnodig lang te wachten bij een betaalautomaat voor of na het event? Koop dan vooraf online je uitrijkaart via onze ParkWebshop.

Kom langs bij onze in house Bar Bistro SAAM!
Geniet van een lunch, diner of coffee to go bij Bar Bistro SAAM, in het complex van MECC Maastricht. Reserveer eenvoudig online jouw tafeltje. Bar Bistro SAAM is geopend op weekdagen van 10:00- 22:00 uur.

Terug naar het overzicht