MECC Maastricht kiest Megawatt en Vertigo 6 voor groot nieuw sports game festival

januari 31, 2022

Na een pitch kiezen Eredivisie CV, DreamHack Sports Games en MECC Maastricht voor MegaWatt Advertising en Vertigo 6 voor een gloednieuw en groot sports gaming festival: GG DreamHack Sports (GG22). Megawatt Advertising verzorgt de visuele identiteit, Vertigo 6 is verantwoordelijk voor online marketing en PR. 

Grootste sports gaming festival in Europa
Eredivisie CV, DreamHack Sports Games en MECC Maastricht presenteren GG22 in het Pinksterweekend van 4 en 5 juni 2022 in MECC Maastricht. GG22 brengt sport- en gaming fans samen in een dynamische festivalomgeving vol entertainment en sports gaming activiteiten. GG22 heeft de ambitie om het grootste sports gaming festival in Europa te worden met de KPN eDivisie Finals als eerste bevestigde deelnemende esports competitie.

KPN eDivisie Finals
GG22 presenteert naast de KPN eDivisie Finals een programma met een breed scala aan belangrijke esports competitiewedstrijden zoals racing, golf en extreme sports. Daarnaast staat een podiumprogramma met entertainment gepland, is er een Eredivisie Zone, een Market Place en kunnen bezoekers actief gamen en sporten in de Active Zone.

Na een periode van lockdowns staan jongeren weer te trappelen om eruit te gaan en elkaar weer te ontmoeten en toffe dingen te doen samen. GG22 biedt sport- en gamingliefhebbers de kans om hun online plezier te vertalen naar een fysiek evenement vol met game- en sportactiviteiten. Tijdens GG22 zien zij de beste esporters tegen elkaar strijden, kunnen ze zelf een lekker potje gamen tegen vrienden en andere bezoekers, verschillende nieuwe games uitproberen, hun sporthelden ontmoeten”, zegt Eefje Perey, Marketing & Communication Manager bij MECC Maastricht. “GG22 wordt mogelijk gemaakt door de sportgaming kennis en ervaring van DreamHack Sports Games, de professionele toplocatie MECC Maastricht, de bekendheid en ervaring van de KPN eDivisie en het aanbod van bekende topsporters, influencers en creators. Vertigo 6 is marktleider in de gameindustrie en een specialist in jongerenmarketing. MegaWatt staat bekend om zijn frisse aanpak die aanspreekt bij een jonge doelgroep. Deze kennis en ervaring voegen we dus graag toe om GG22 tot een groot succes te maken.”

Als lead agency van MECC Maastricht werden we gevraagd te pitchen op zowel naam als algehele branding van het event. We zochten naar een naam die direct herkenbaar is bij de doelgroep, maar ook speels en modern klinkt. Er wordt tijdens het online gamen vaak ‘GG’ in de chat geschreven. Hiermee wensen spelers elkaar een ‘Good Game’. Dat vormde de basis voor de naam GG22. Samen met de organisatie en Vertigo 6 kijken we uit naar een succesvol eerste event dat wij met onze tomeloze energie gaan activeren!” ‘aldus Simon Coolen, Creative Director van de Megawatt Group.

Jaimy Jaartsveld, marketingmanager bij Vertigo 6: “Wij vinden het ontzettend tof dat we gekozen zijn voor GG22. De ambities zijn torenhoog en het festival wordt georganiseerd door partijen met een schat aan ervaring op het gebied van sport, esports en grote evenementen. Een groot deel van ons klantportfolio bestaat uit partijen die actief zijn in de gamesindustrie en in sport en dit event is ons daardoor op het lijf geschreven.

GG22 vindt plaats op 4 en 5 juni 2022 in MECC Maastricht. Meer informatie over en de ticketsales voor GG22 is vanaf februari 2022 te vinden op www.ggdreamhacksports.com.

Nederlandse Internistendagen verlengen voor 5 jaar

april 19, 2024

Vandaag was de derde en laatste dag van de Internistendagen 2024, het jaarlijkse congres van de Nederlandse Internisten Vereniging. 1300 deelnemers...

Read More

TEFAF Maastricht 2024 sluit triomfantelijk af

maart 15, 2024

Exposanten waren het er aan het eind van TEFAF Maastricht 2024 over eens dat de beurs in haar 37ste editie haar hoogtijdagen heeft hervonden. Tijdens...

Read More

MECC Maastricht ‘Beste Vergaderlocatie’ van Nederland

februari 6, 2024

MECC Maastricht wint gouden award ‘Beste Vergaderlocatie’. MECC Maastricht heeft gisteren de nationale gouden award voor ‘Beste...

Read More