Update Corona Virus

Update corona-virus 28-4

De gezondheid, veiligheid en het welzijn van onze medewerkers, leveranciers, partners en bezoekers zijn onze eerste prioriteit. De verspreiding van het coronavirus is in Nederland de afgelopen weken in een versnelling gekomen. Wij volgen het advies van het RIVM zorgvuldig op en treffen de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen. Als internationale evenementenlocatie volgen wij de ontwikkelingen op de voet en nemen wij de situatie uiterst serieus.

Evenementen

Het kabinet heeft een aantal strenge maatregelen genomen die een grote impact hebben op onze evenementen. Alle evenementen in Nederland zijn tot 1 september afgelast. We hebben ons hierop voorbereid en werken hard samen met onze klanten om evenementen waar mogelijk opnieuw in te plannen. Ook zijn wij in overleg met organisatoren voor evenementen die net buiten deze periode vallen. Bekijk onze online agenda voor een actueel overzicht van onze evenementen.

Tijdelijke MUMC+ zorglocatie

In MECC Maastricht is door het Maastricht UMC+ een tijdelijke MUMC+ zorglocatie ingericht om de zorgcapaciteit voor coronapatiënten uit te breiden voor het geval de maximale capaciteit in de regio wordt bereikt. De opvang is bedoeld voor coronapatiënten bij wie het virus is vastgesteld, maar waarvoor basiszorg volstaat. De zorglocatie biedt in eerste instantie plaats aan zo’n 250 bedden. Of de extra capaciteit ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden, hangt af van hoe de corona-pandemie zich ontwikkelt. Heeft u vragen over de tijdelijke MUMC+ zorglocatie, neem dan contact op met het MUMC+.

De zorglocatie leidt niet tot extra veiligheidsrisico’s of verhoogd besmettingsgevaar voor onze medewerkers, leveranciers en partners die werkzaamheden in de gebouwen van MECC Maastricht moeten verrichten. Hiervoor gelden de algemene richtlijnen van het RIVM, deze maatregelen gelden voor iedereen in Nederland:

  • Houd een veilige afstand van minimaal 1,5 meter
  • Was regelmatig je handen
  • Hoest of nies in de vouw van je elleboog of in een tissue
  • Vermijd fysiek contact
  • Raak je gezicht niet aan
  • Blijf thuis als je milde klachten hebt

Actuele informatie van het RIVM en antwoorden op vragen over het coronavirus vindt u hier.

ufi-logo_wit1.png
logo_aeo2018.png
green_key_2018.png
healthcare-venues-mecc-.png
+31(0)43 38 38 383Forum 100 | 6229 GT Maastricht